V.K.S.F Aktiviteter 2011

Schema för 2011 års aktiviteter. Västsvenska Kaktus och Suckulentföreningen.

 

Mer info skickas ut via e-mail, ca 1 vecka innan varje aktivitet. Vid träffarna vi har på Botaniska Trädgården kommer vi få möjlighet att följa utvecklingen inne i kaktusväxthuset. Inför alla hembesök och utflykter vill vi helst ha in föranmälan, några dagar innan. Så vi vet hur många som kommer.

Till alla aktiviteter utanför Göteborg finns möjlighet till samåkning. Ring föreningens ordförande Marie Cedgard 0730-292229 eller maila marie.cedgard@telia.com, så samordnar vi åkandet.

 

Torsdag 10 Februari Kl. 18:00

Välkommen till årsmötet som i år är i Botaniska Trädgårdens nya personalmatsal. (Stor byggnad på vänster sida innan växthusen) Som vanligt startar mötet med kaffe och tårta som föreningen bjuder på. Därefter årsmötesförhandlingar. Sist berättar botaniskas Micha Zurowets om 2012 storsatsning på kaktusar och suckulenter i Botaniska Trädgården.

 

Torsdag 31 Mars Kl. 18:00

Botaniskas nye intendent Alexandre Antonelli presenterar sig och berättar om ett forskningsprojekt där han tillsammans med evolutionsbiologer i Schweiz försöker ta reda på hur länge kaktusar funnits. Fika till självkostnadspris.

 

Torsdag 14 April Kl. 18:00

Reseföredrag i botaniskas personalmatsal. Stig-Arne Gullbrantz kommer under Februari 2011 få nöjet att uppleva härlig natur. Han skall paddla havskajak utanför Baja Californias östra kust. När han kommer hem skall han visa bilder från denna resa och även andra kaktus resor han gjort i Mexico. Fika till självkostnadspris.

 

Lördag 7 Maj Kl. 11:00

Besöker vi Britt-Marie Tenghoff som bor vackert med utsikt över Göta älv i Västerlanda. Britt-Marie har fina Epifytiska kaktusar som blommar villigt under hela våren. Hon har även en stor naturtomt där vi kikar på vårblommningen.

 

Lördag 4 Juni Kl. 11:00

Vi träffas vid växthusentren i Botaniska Trädgården och går runt i växthuset och njuter av blomningen. Vi kommer att fortsätta planera inför "Kaktusåret" 2012 och avsluta träffen med fika i kafeet. Passa gärna på och ta en promenad även ute i Trädgården.

 

Lördag 2 Juli Kl. 11:00

Denna gång åker vi till Roland Gustafsson och Tatjana Biagiotti på Storehagsv. 67 i Uddevalla.

Det är en fantastisk växtupplevelse att besöka detta par. Roland har byggt upp en underbar trädgård. Där finns bland annat en stor rabatt där han planterat Kaktusar och Suckulenter i Isländsk lava. Överallt i trädgårdens alla hörn finns något att beundra. Dessutom har Tatjana fyllt uterummet med en massa härliga Kaktusar. Melocactus, Ariocarpus, Astrophytum,

Lophophora och många flera. Medtag egen matsäck.

 

Lördag 13 Augusti Kl. 11:00

Välkomna hem till föreningens ordförande Marie Cedgard på Ölandabyv. 9 i Stenkullen.

I Juni 2010 hittade vi äntligen vårt drömhus med lagom stor tomt och en fantastisk källare för vinterförvaring av Kaktusarna och Suckulenterna. Redan under första sommaren har vi börjat anlägga ett stenparti, men den tidiga vintern har gett oss en paus och tid för drömmar om det fortsatta arbetet med stenpartiet. Echinopsis och Euphorbia är 2 av mina favoriter bland växterna som jag har inomhus.

 

Torsdag 13 Oktober Kl. 18:00

Jörgen Grahn är en av de medlemmar som varit med ända sen starten 1999. Han visar Kaktus bilder i Botaniskas personalmatsal.
Fika till självkostnadspris.

 

Torsdag 1 December Kl. 18:00

Julmötet 18:00 i Botaniska Trädgården, Göteborg. Som vanligt avslutar vi året med vår Julfest med mat, växtlotteri och guidad rundvandring i Kaktusavdelningen i växthuset.