Mer info skickas ut via e-mail, ca 1 vecka innan varje aktivitet. Inför alla hembesök och utflykter vill vi helst ha in föranmälan, några dagar innan, så vi vet hur många som kommer. Till alla aktiviteter utanför Göteborg finns möjlighet till samåkning. Ring föreningens ordförande Marie Cedgard, 0730 - 29 22 29 eller maila marie.cedgard@telia.com, så samordnar vi åkandet.


Januari

Tordag 31 Årsmöte kl.18,00 i mässen botaniska. Föreningen bjuder på tårta. Efter årsmötesförhandlingarna blir det reseföredrag från Sikkim Indien med Magnus Björlin.

Mars

Lördagen 23/3 kl.13.00 är det föredrag om vildpelargoner i Botaniskas personalmatsal. Föredragshållare är Veronica Olsson från svenska Pelargonsällskapet. Hon kommer även ha med sticklingar till försäljning.

April

Söndagen 28/4 (återkommer med tid senare) kommer Panayoti Kelaidis från Denvers botaniskaträdgård att vara i Göteborgs botaniska trädgård. Vi kommer ha en rundvandring tillsammans med personalen på botaniska. Därefter äter vi en buffé i mässen och lyssnar på föredrag med Panayoti Kelaidis  

Maj

Söndag 12/5 kl. 11,00 åker vi till Svante Lundqvist i Hisingsbacka och tittar på hans vackra Epifytiska kaktusar i blom. Svantes hemsida www.epigrow.com.

Lördag 25/ 5 kl. 11,00  besöker vi Morgan Marusteri i Grästorp. Han har ett 160 m2 stort växthus med främst Echinopsishybrider från både USA och Tyskland. Det är första säsongen han odlar i växthuset och har därför svårt att säga när de blommar, vi får ev. byta datum om blommningen kommer igång på annan tid.  Morgan sköter ett publikt fotogalleri www.echinopsis.eu där kan man se hans egna och andras fina Echinopsis.

Juni

16/6 Kaktussöndag i botaniska kl.11,00-15,00. Vi visar suckulenthuset, demonstrerar omplantering mm. Alla barn får med sig en suckulent hem.

Lördag 29/6 kl.11,00 åker vi till Håkan Sönnermo i Hällevadsholm. Hos Håkan finner man spännande kaktusar och suckulenter som han samlat på sina resor och bytt till sig av suckulentvänner världen runt. Han favorit; Austrocylindropuntia hittade han på en av resorna i Sydamerika.

Augusti

Lördag 3/8 kl.11,00. Träffas vi hos Peter Jörgensen i Onsala, Peter har en härlig trädgård med både stenparti, växthus. I trädgården hittar man bla medelhavsväxter, Yucca, Agave. Dessutom har Peter även spännande buskar och träd.

Mikael Stjernqvist Höganäs är en av våra nyare medlemmar. Han har en av Sveriges största Agavesamlingar. Vi kommer göra ett besök hos honom under sommaren men Mikael har i nuläget svårt att säga när det passar. Vi återkommer med datum senare. Besök gärna hans hemsida mickestaggar.se. Vi passar också på att besöka plantskolan Cedergrens i Råå som ligger lite söder om Helsingborg.

Oktober

Torsdag 17/10 kl. 18,00 Föredragskväll i botaniskas personalmatsal. Mer info senare

December  

Torsdag 5/12 Julmöte i botaniskas personalmatsal. Mer info senare