Program 2015

 

Mer info skickas ut via e-mail, ca 1 vecka innan varje aktivitet. Inför alla hembesök och utflykter vill vi helst ha in föranmälan, några dagar innan, så vi vet hur många som kommer. Till alla aktiviteter utanför Göteborg finns möjlighet till samåkning. Ring föreningens ordförande Marie Cedgard, 0730 - 29 22 29 eller maila marie.cedgard@telia.com, så samordnar vi åkandet.

Januari

Torsdag 29 Januari - Årsmöte kl.18,00 i marinbotaniskas undervisningslokal i Botaniska Trädgården Göteborg. Föreningen bjuder på tårta.

Februari

Torsdagen 26 Februari - Kl. 18,00 i marinbotaniskas undervisningssal kör vi en bildspelskväll med foton från alla våra 15 år som förening. Maila gärna bilder till mig marie.cedgard@telia.com Fika till självkostnadspris.

Mars

Torsdagen 26 Mars - INSTÄLLT!

April

Lördagen 18 April - Åker vi till Wermlandsdesertsplants/Svante i Svanskog. Svante har odlat kaktusar sen 1976. Det finns mycket spännande att köpa hos honom. Mer info kommer senare. www.wermlanddesertplants.se

Torsdagen 23 April - Bildvisning med Håkan Sönnermo. Botaniska Göteborg, mer info kommer!

Maj

Lördag 9 Maj - Kl.14,00 är vi välkomna till Lars-Arne Nilsson i Falkenberg. L-A är en av de medlemmarna som varit med sen starten 1999 och han odlar både på friland (Echinocereus,Escobaria och Pterocactus mm) och i växthuset finns det en blandning av kaktusar och suckulenter. Han bjuder på kaffe och bullar.

 Lördag 30 Maj - Kl. 11,00  besöker vi Morgan och Gabriella Marusteri i Grästorp. De har ett 160 km2 stort växthus med många Echinopsishybrider som Morgan har korsat fram själv. Det är en mäktig upplevelse att komma in i växthuset när det blommar för fullt! Gabriella har också många fina växter bla Epifyter, knölsuckulenter och asblommor. Besök gärna deras fotogalleri Echinopsis.eu

Juni

Lördag 27 Juni - Kl.11,00 åker vi till Roland Gustavsson i Uddevalla. I hans härliga trädgård hittar vi massa härdiga exotiska växter, kaktusar och suckulenter i stenpartierna. Han har även flera dammar, en ny är under uppbyggnad, där han bla odlar den fantastiska Sibiriska lotusen och Egyptisk blå lotus. www.hardy-cactus.com

Juli

Lördag 11  Juli - Kl. 11,00 välkomnas vi till Monica och Jarl Johansson i Sjuntorp. Trädgården i uppdelad i flera trevliga "rum". Monica är svag för Amorphophallus har vi tur kanske någon är i blom på besöket. Vi är även nyfikna att se hur Monica´s Yucca thompsoniana mår som hon köpte i Holland. Det blir även växtbytardag på denna träff.

Augusti

Lördag 1 Augusti - Träffas vi hos Peter Jörgensen i Onsala kl.11,00. Peter bor nära havet och har därför vindskyddat trädgården med både mur och trevliga växter. Det finns ett stenparti och han har även ett växthus.

Augusti/September

Danmarksresa i Köpenhamns regionen med 1 övernattning. Mer information senare!

Oktober

Torsdag 22 Oktober - Kl. 18,00 är vi välkomna hem till Stig-Arne Gullbrantz. Han visar oss hur han vinterförvarar sina växter. Under fikat passar vi på att planera inför 2016

December 

Torsdag 3 December - Julmöte i Botaniska Trädgården Göteborg. Mer info senare