Februari

Torsdag 9:e februari årsmöte kl.18.00 i ”Mässen”  i Botaniska Trädgården Göteborg. Föreningen bjuder på kaffe och tårta.

Mars

Torsdagen 2:e mars kl. 18.00 i ”Mässen”. Vi kommer få se del 2 av Mexicosresenärenas föredrag. Bilder från Mexico city och dess fantastiska Botaniska trädgård. Kaffe och fika till självkostnadspris.

April

Torsdagen 6 :e april kl. 18,00 i ”Mässen”. Erik Vidstige är en av botaniskas trädgårdsmästare Han fick möjligheten att följa med på Botaniskas Syd Afrika resa i augusti 2016. Han kommer visa bilder från resan.  Kaffe och fika till självkostnadspris

Lördagen 29:e april åker vi till Wermlandsdesertsplants/Svante i Svanskog. Svante har odlat kaktusar sen 1976 det finns mycket spännande att köpa hos honom. Mer info kommer senare. www.wermlanddesertplants.se

Maj

Lördag 13 maj träffas vi 11.00 hemma hos Svante Lundqvist i Hisingsbacka. Vi möts av en blomsterprakt från Svante´s fantastiska Epiphyllum. Passa på och köp med dig några Epiphyllum hem. Kaffe och fika finns. 

Lördag 27:e maj kl. 11.00  åker vi till Bua och hälsar på Ilva Vallström. Ilva bor granne med havet och odlar Opuntia och Sempervivum på berget bakom sitt hus. Trädgården är indelat i olika rum som hon anlägger som” målningar”. Dessa målningar förvandlar hon till underbara tavlor. Det är konstvandring samma helg som vi besöker Ilva men hon kommer visa oss runt ändå. Ta med egen fika korg.

Juni

Söndagen 11 juni åker vi till Morgan och Gabriella Marusteri kl. 11.00. Där möts vi av ett 160 kvadratmeter stort växthus fyllt av 10-15 000 plantor. Morgan har drivit upp flertalet av de Echinopsis- och Trichocereushybriderna som de har. Det är en mäktig syn och se hela växthuset i blom och vi hopps tajma in det. Plantor till försäljning.  Kaffe och fika finns.

Juli

Lördag 1 juli kl. 11.00 är vi välkomna hem till Magnus Björlin i Landvetter. I Magnus  spännande trädgård tycks berget bli grönare för varje år. I växthuset  är det välfyllt och snyggt arrangerat. Varning för djuren som bor därinne kan vara på sin plats. Kaffe och fika finns.

Augusti

Augusti månads besök inte klart ännu information kommer senare.

September

1-3:e September resa till Köpenhamn. Vi åker på fredag eftermiddag och kommer besöka Vallensbaek, Köpenhamns Botaniska Trädgård och flera privata odlare.

Oktober

Torsdag 19:e oktober kl. 18.00 har vi föredragskväll i Marinbotansundervisningssal i Botaniska Trädgården Göteborg. Vi planerar även inför 2017

November

Torsdag 30:e november avslutar vi året med vår traditionella julfest  kl. 18.00   i Botaniska Trädgården Göteborg. Mer info senare